rahaa, rahaaaa

rahaa, rahaaaa
tahtooo, tahtooo

keskiviikko 7. elokuuta 2013

1 viikko

Ensimmäinen viikko on kohta ohitse..... Onpa ollut haastavaa. Nyt alkaa pikkuhiljaa valottua se minne ne rahat oikeen katoaa. Marttaliiton sivuilta nappasin itselleni talouden seuranta talukon, joka on todella helppo käyttää. Kunhan sitä vain muistaisi täydentää joka päivä ;)

Meidän taloudessa rahaa tulee sisäänpäin n. 2300€/kk. Vuokrani tällä hetkellä on 500€ ja muut kuukausittaiset kulut on n.200€. Tähän ei ole laskettu vielä sähkönkulutusta mukaan. Ja kyseessä ei ole (onneksi) sähkölämmitys, vaan ihan normi sähkölaitteet. Olen pienentänyt luultavasti aika paljon sähkön kulutusta ja tulokset siitä näkyy jo varmaan seuraavassa laskussa, kun on nämä "hienot" etäluettavat sähkömittarit. Jotka ei näytä kumminkaan toimivan kovinkaan hyvin.... En tiedä olisiko sähkön kilpailuttaminen ajankohtaista, kun puolet sähkölaskun summasta koostuu siirtohinnoista, nehän säilyy vaikka varsinaisen sähkön ottaisi mistä vaan... Mutta pistetään harkintaa ja selvitellään tilannetta. Noh, budjetti tarkentuu sitten kun sähkölasku saapuu.

Ruokakustannukset yritän nipistää 400€ kuukaudessa. Ruokakustannusten pienentäminen tuntuu harmittavalle, olenhan hyvän ruoan ystävä. Viime lauantaina hypermarketissa harmitti jättää kaikki special herkut hyllyille. Minulla oli tälle viikolle ruokalista tehtynä ja kauppalista mukana. Ennen kauppaan meni vähintään se 120€, mutta nyt sain nipistettyä ostoksiin 79€. Tosin nyt huomasin että ruokakaupassa on tänään käytävä, kun en ostanut sittenkään riittävästi syömistä. Onneksi koulut alkavat jo ensi viikolla, joten sen vaikutukset näkyy kyllä nopeasti ruokalaskussa.

Tuntuu vain että raha valuu tililtä jotenkin kummasti jonnekin.... ja kaikkia yllättäviä juttuja sattuu koko ajan. Pian selviää tarkemmin bensan kulutuskin. Olen arvioinut että 200€ kuukaudessa riittäisi, mutta näillä hinnoilla taitaa sekin arvio mennä yli...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti