rahaa, rahaaaa

rahaa, rahaaaa
tahtooo, tahtooo

maanantai 10. helmikuuta 2014

budjetti uusiksi

Hoh hoijaa, aikaa on vierähtänyt taas.... Hammas on aiheuttanut hirveästi ongelmia ja suuria kustannuksia. Juuri tulehtui uudelleen ja uudelleen. Hammaslääkärikäyntejä tuli parin kuukauden aikana 4 ja tavallisella lääkärillä piti käydä pari kertaa hakemassa antibiootteja ja kipulääkkeitä. Huhhuh. Antibiootti kuureja vedettiin neljä putkeen ja kipulääkkeitä meni pari pakettia. Kaiken kaikkiaan yksi pirun hammas aiheutti 250€ kustannukset ja kaikki tietty yhdelle kuukaudelle. Onneksi minulla oli säästöjä. Onneksi en maksanut sitä autovelkaa pois, silloin olisikin ollut ehjä edessä kun minkäänlaista puskuria ei olisi ollutkaan. Silti pienennyt säästötilinsaldo harmittaa ihan ylenmäärin.
Olen päättänyt tiivistää ja tikistää budjettia entisestään. Kapselikahvit olen nyt jättänyt ostamatta kahtena viikonloppuna. Joululahjaksi sain special maku kahvia pussillisen. Pelkästään siitä keitettynä kahvi on kyllä hyvää mutta ehkä vähän liian vahvasti maustettua. Siksi olen tehnyt sekoituksen, puolet tavallisia kahvipuruja ja puolet makukahvipuruja. Ja kyllä se menettelee, vaikka eihän se mitään kapselikahvin veroista ole. Noh, joka tapauksessa säästöä kahden viikon aikana tästä on tullut 22 €.
Tupakointi on toinen paheeni ja olen ajatellut kessuttelusta luopua pikku hiljaa. On se niin kallis pahe, ettei siihen pennin venyttäjällä olisi oikeen varaakaan. Sähkötupakan avulla olen puolittanut määrän, eikä tee vielä pahaa, eikä vieroitusoireita ole vielä havaittavissa. Siis kyseessä on ihan R-kioskilta saatava nikotiiniton sähkötupakka. Toki se on aika kallis vekotin. Maksaa 8€. Mutta seuraan nyt tilannetta että ollaanko tupakoinnissa plus vai miinuspuolella kustannuksissa. Kaikkein järkevintähän olisi lopettaa kokonaan, mutta mutta mutta... Nikotinisti osaa keksiä tekosyitä. Säälin itseäni sen verran etten halua kärsiä. Juu, tiedän, tekosyitä kaikki.... Tänä iltana teen  ihan uuden budjetin ja vähä jännittää miltä se näyttää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti